Maak van jouw innerlijke stem je grootste motivator

Je kent dat wel, dat je aan het dagdromen bent van alles wat je zou willen bereiken. Het leven dat je aan je kinderen wilt geven en de dingen waar je toe in staat zou kunnen zijn. Je kan het bijna proeven! Op het moment dat er dan een kind roept dat ie klaar is met poepen, val je uit je droom en ga je weer terug naar je dagelijkse routine.

De stem in je hoofd roept nog na: Je leven zit al zo vol, waar ga je de tijd vandaan halen om aan je dromen te werken. Dat is voor mij niet weggelegd, dan had ik dat jaren geleden moeten bedenken of doen…

Laten we eens in gesprek gaan met die innerlijke stem:

Wist je dat Vera Wang (award winning ontwerpster), Ray Kroc (oprichter van MacDonalds), Tina Turner (wereldberoemde zangeres) allemaal pas na hun 40ste of later zijn doorgebroken? Leeftijd is dus sowieso al geen reden om iets niet te doen. Eigenlijk is dat juist een voordeel, want door alle levenservaring die je hebt opgedaan kan jij nog beter voor jezelf beslissen wat je nou écht wilt en dat ook onderbouwen. Jouw plannen zullen dus nog sterker zijn.

Dan hebben we tijd. Tijd is één van de meest kostbare dingen die we hebben en er zit vaak te weinig uur in een dag. Hierdoor denk je dat het onmogelijk is om extra taken of doelen op je te nemen. Maar wat als je het nou eens vanaf de andere kant bekijkt? Juist omdat tijd zo kostbaar en schaars is, móet je je dromen achterna gaan zodat je kan werken naar een situatie waar jij je tijd zelf kan indelen. Zoals het nu gaat verlies je tijd, je verliest tijd aan je routine, je verliest tijd aan je automatische piloot en het ergste is, je verliest tijd waar je niet eens van geniet.

Schrap zoveel mogelijk dingen die niks toevoegen aan het geluk van jou of je kinderen en stop die tijd in het aansteken van je vlammetje, waardoor je het uit kan laten groeien tot jouw eigen bonfire! Wat aandacht krijgt groeit altijd, net als jouw vlam.

De laatste hindernis is de moeilijkste: Dat is toch niet voor mij weggelegd. Deze stem is wat jou het meeste tegenhoud. Door de jaren heen zorgt je verstand er ook nog eens voor dat je het gelooft. Je hebt je er bij neergelegd dat er geen opties meer zijn en dat doorgaan in je veilige routine het beste is. Ben jij er klaar voor om daar tegenin te gaan? Het enige wat jij dan tegen jezelf terug moet zeggen is: Waarom niet?

Geef mij één goede reden waarom jij niet zou kunnen slagen in alles waar jij helemaal voor gaat? Als je iets niet kan, is het waarschijnlijk omdat je het niet wilt. Als je het wel wilt, ga er dan voor! De wereld ligt aan je voeten. Je hebt internet, een stel hersenen en een gezin als grootste motivatie.

Voor iedere reden die jouw stem je geeft waarom je het niet kan, ga jij er twee noemen waarom het wél kan. Hoe meer jij in discussie gaat met jezelf en het niet meer accepteert dat je zo met jezelf omgaat, veranderd je stem. Je stem wordt krachtiger, sterker, vol met passie en overtuiging! Voor je het weet ben jij jouw eigen grootste motivator.

En een geweldig voorbeeld voor jouw kinderen!

Wveen.com - William van veen