Voor deze blog spreek ik met Mandy, haar verhaal is zo ontzettend inspirerend en laat zien dat je altijd een keuze hebt, zelfs als het leven je de meest onverwachte en schokkende wendingen geeft.

Haar verhaal begint met lichte klachten, ze merkt dat ze last krijgt van uitvalverschijnselen aan haar benen en gaat langs bij de dokter. De huisarts kon niks vinden en adviseerde om een 24uurs bloedrukmeter te plaatsen en bloed te laten prikken.  Rond die periode begon de corona, waren er een aantal familieomstandigheden en verviel Mandy eigenlijk weer in haar gewone routine, waardoor deze onderzoeken er nooit van gekomen zijn.

De tijd ging voorbij en de klachten verdwenen, waardoor ze weer doorging met haar normale leven. Ineens begon haar oog naar achteren weg te draaien, weer een teken dat er toch iets aan de hand was en is wederom naar de huisarts te gaan.

Na verschillende medische onderzoeken kon erg geen duidelijke oorzaak gevonden worden voor haar klachten en werd er toch besloten om een scan te maken om één en ander uit te sluiten. Mandy verwachtte een scan van haar rug te moeten laten maken, maar eenmaal in het ziekenhuis bleek dit van haar hoofd te zijn. Nietsvermoedend en vooral met idee om dingen uit te sluiten werd de scan gemaakt. Een aantal weken later kwam de uitslag. Luchtig en zonder zorgen liep ze samen met haar man de kamer van de arts in. Het ergste scenfario kwam toen uit; ‘U heeft een tumor in uw hoofd’.

Mandy vertelt daarover: ‘Op het moment van de uitslag zakte de grond onder mijn voeten weg, zoveel vragen, zoveel angsten, zoveel ongeloof. Ik ging met een gevoel van rust de kamer in en kwam er met een storm in mijn gedachtes weer uit.’

‘Het traject wat we toen ingingen was een ware rollercoaster. De eerste arts liet blijken dat het waarschijnlijk een goedaardige tumor was, waarbij we over een jaar terug moesten komen om de voortgang te checken. Dat was een reactie waar ik zelf enorm van schrok! Hoe kan dat nou nog een jaar duren? Op mijn initiatief ging de arts overleggen of een eerdere controle scan gemaakt kon worden. Twee dagen later kregen we te horen dat men toch verdere onderzoeken wilden, waaronder een nieuwe duidelijkere scan. Deze werden in de daaropvolgende 3 weken gepland en in week 4 had ik een afspraak met mijn neuroloog in de verwachting dat deze met een antwoord kwam. Niets was minder waar. Hij kon enkel uitsluiten dat er sprake was geweest van kortstondige epilepsie. De nieuwe MRi ging naar professoren in een academisch ziekenhuis. Men kon mij niet vertellen wanneer we zouden weten wat er nu precies aan de hand was.

Om mijzelf zoveel mogelijk kans te geven besloot ik een second opinion in België te nemen. Daar werd ons eerst verteld dat alles onschuldig was en goed kon blijven zitten en inderdaad middels opvolgen met scans in de gaten gehouden kon worden. Echter bij ons tweede bezoek in België kregen we het tegenovergestelde te horen, namelijk dat de tumor wel degelijk negatieve gevolgen zou kunnen hebben voor mijn leven, er lag een hersenbloeding op de loer, en werd een operatie aangeraden. Op dat moment waren we radeloos en wilden we eigenlijk zo snel als mogelijk achter de rug hebben.  Er werd een vervolgafspraak gemaakt om alles te kunnen laten bezinken. In Nederland waren we nog steeds het wachten op de professor.

‘In de tussentijd merkte ik aan mijzelf dat ik steeds meer begon te veranderen. We begonnen alles te regelen voor als ik er niet meer zou zijn, denken over wat ik nog tegen de kinderen wilde vertellen en hoe mijn man ook na mij nog liefde mocht vinden stel het zou allemaal niet goed aflopen.  Ik legde per direct mijn werk neer zodat ik mij kon focussen op het ergste scenario, wat als ik er niet ben? Dat was de zwaarste en moeilijkste tijd die ik ooit heb beleefd, het is zo onwerkelijk om daar mee bezig te moeten zijn.’

Door deze ontwikkelingen en gedachtes, werd ik ook steeds minder mijzelf. Niet meer de positieve, blije Mandy die altijd zoekt naar kansen, die het leven omarmt. Maar ook niet meer de Mandy die eigenlijk teveel uur werkt, tegen een burn out aanzat en niet luisterde naar haar lichaam en steeds maar over haar eigen grenzen heen ging.‘ In de weken thuis ging ik dingen doen die ik eerder nooit gedaan had. Mediteren, verbonden ademwerk, cacao meditatie. Ik vond de kracht in mezelf en mijn lichaam terug.

Uiteindelijk konden we dan bij de professor in Nederland terecht en kwam het verlossende woord, de tumor is goedaardig! Het kan blijven zitten en hoeft niet geopereerd te worden. Na alles afgesloten te hebben en je letterlijk voorbereid te hebben op je eigen dood, leek het alsof mijn leven weer opnieuw begon. Ik kreeg een nieuwe kans!

Wanneer Mandy vertelt over haar nieuwe leven begint ze zichtbaar te stralen! ‘Ik ben mij zoveel meer bewuster geworden van mijn lichaam en geest en hoe ik daar mee om ga. Via mijn bedrijf Discover Yourself, maak ik een combinatie van motivatie, empowerment en de beste  (natuurlijke) producten om voor jouw lichaam te zorgen. Constant ben ik bezig om samen met mijn team het belang van gezondheid, balans, eigen regie en positiviteit te stimuleren en promoten.

Ik denk vaak aan het moment dat ik die uitslag bij de arts kreeg en dan ook vooral wat er van mij geworden zou zijn als ik die niet had gehad.  Eerdere signalen dat ik verkeerde, onbewuste, keuzes aan het maken was mistte ik volledig. Er moest zoiets gebeuren om echt betekenis te kunnen geven aan de dingen die ik doe. Ik wil iedereen meegeven dat ze dat nu al kunnen doen! Wacht niet af tot het te laat is en gun jezelf het mooiste leven. Kijk terug naar wat je als kind het liefste deed en vraag je af of je die dingen nu nog wel genoeg doet?

Door me te verdiepen in de producten die ik gebruikt, de mensen met wie ik omga, de manier waarop ik mijn leven indeel, krijg ik zoveel energie. Elke dag loop ik op wolkjes en ben ik zo blij dat ik er nu achter ben gekomen dat ik zelf bepaal hoe mijn leven eruit ziet. Laat je niet tegen houden door alles wat je ‘moet’ en ga eens terug naar je gevoel. Blijf groeien en blijf ontdekken!  Mocht je zelf ook enthousiast zijn geworden en benieuwd zijn naar wat ik voor je kan betekenen? Bekijk dan mijn Instagram of stuur me een berichtje. Meer kwaliteit van leven is voor iedereen binnen handbereik.

Wat je aandacht geeft, groeit! Kies bewust!

Liefs Mandy

 

Wveen.com - William van veen